Instituţii de învăţământ

Programul ”Să ştii mai multe, să fii mai bun!” ediţia 2013

Programul ”Să știi mai multe, să fii mai bun!” se desfășoară în perioada 1- 5 aprilie 2013 şi constă în derularea, la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, într-o săptămână din al doilea semestru şcolar, a unui orar special format doar din activităţi cu caracter non-formal.

Programul își propune implicarea, deopotrivă, a elevilor și a dascălilor, în activități extracurriculare și extrașcolare, interesante, care să le valorizeze talentele, preocupările extra-şcolare şi competenţele în domenii cât mai diverse şi interesante.

Anul acesta, clopoţelul acestei săptămâni va suna în data 1 aprilie 2013. Activităţile propuse exced curriculumul naţional şi sperăm să aducă plus-valoare întregii comunităţi şcolare, prin competenţe, coeziune, spirit de echipă şi, nu în ultimul rând, prin zâmbetele elevilor şi dascălilor implicaţi.

Partenerii Ministerului Educației Naționale în acest demers sunt numeroși. În primul rând, e fiecare dascăl şi elev din România. Totodată, ne bucurăm de sprijinul structurilor reprezentative ale elevilor, prin intermediul Consiliului Naţional al Elevilor, dar şi al organizaţiilor non-guvernamentale care se vor implica direct, prin proiecte implementate voluntar şi gratuit la nivelul şcolilor.

Puteţi consulta baza legală a programului “Să ştii mai multe, să fii mai bun!” în secţiunea Legislaţie.

 
Cinci elevi de la un liceu din Voluntari au câştigat locul 2 la un concurs internaţional desfăşurat la Moscova.
robottt_26061200Scoala Americana Internationala din Bucuresti organizeaza campionatul “FIRST Tech Challenge”, cea mai mare competitie de robotica din Europa Centrala si de Est adresata elevilor de liceu, au anuntat miercuri reprezentantii institutiei.

In cadrul evenimentului, care va avea loc pe 22 si 23 martie, vor participa 11 echipe formate din elevi pasionati de tehnologie.

Echipele participante au in componenta pana la zece membri, elevi cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani, care provin din zece scoli. Alaturi de cele opt scoli internationale din Europa Centrala si de Est, la competitia din acest an participa si doua scoli publice: Colegiul Tehnic “Petru Maior” din Bucuresti si Grupul Scolar “Nicolae Balcescu” din Voluntari, precum si o echipa independenta din Voluntari – Solar Star. Scoala Americana Internationala din Bucuresti este reprezentata in competitie de echipa Professional Amateurs.

Competitia de Robotica “FIRST Tech Challenge” este initiata de FIRST, organizatie internationala care isi propune sa inspire tinerii sa devina lideri in tehnologie si stiinta prin intermediul unor activitati antrenante care sa le dezvolte aptitudinile tehnologice.

Evenimentul este organizat in colaborare cu PTC Inc., care sustine competitia atat financiar, cat si prin acordarea de software gratuit pentru proiectare 2D/3D, PTC Creo, sesiuni de training si granturi pentru echipele participante in competitie.

Elevii inscrisi in competitie au responsabilitatea de a proiecta, programa si construi cate un robot cu care vor participa in concurs, formand aliante contra altor echipe. Kit-urile de asamblare a robotilor sunt refolosibile de la an la an si sunt importate din Statele Unite ale Americii.

Asamblarea robotilor de catre echipe sub indrumarea instructorilor si a mentorilor necesita o strategie bazata pe principii solide de inginerie. Robotii vor functiona independent 40 de secunde, iar apoi vor fi actionati prin telecomanda cate doua minute pentru fiecare meci. Tema acestui sezon este “Ring It Up!”.

Castigatorii merg la Campionatul Mondial din SUA

Competitia se va desfasura in doua etape. In prima zi vor avea loc meciuri de test pentru antrenamentul echipelor, a doua zi urmand sa aiba loc meciurile de calificare si finala. Alianta castigatoare va avea ocazia sa participe la Campionatul Mondial organizat in Statele Unite ale Americii, ce va avea loc la finalul lunii aprilie.

“In acest an doua echipe inscrise in competitie vor fi invitate din nou sa participe la Campionatul Mondial organizat in Statele Unite ale Americii”, a declarat Alexander Dean Hester.

“Ne bucuram sa vedem ca FIRST Tech Challenge ia amploare in Europa Centrala si de Est si ca exista un interes crescut fata de competitiile de robotica. Ceea ce invata elevii din aceasta competitie ii ajuta sa se pregateasca pentru un viitor plin de satisfactii si sa contribuie la crearea unei lumi mai bune”, a spus Ken Johnson, director FIRST Tech Challenge.

Editia de anul acesta a competitiei de robotica FIRST Tech Challenge este cea de-a treia organizata de Scoala Americana Internationala din Bucuresti cu sprijinul PTC.

Organizatorii isi propun ca acest eveniment sa devina unul de traditie care sa atraga participarea cat mai multor elevi din tara si din strainatate.

Competitia se mai desfasoara si in Rusia, Germania, Spania si Franta.

 

Învăţătura este o comoară care îşi urmează posesorul oriunde

(Proverb chinezesc)

Gradinita

ScoalaÎnvăţământul de tip tradiţional este asigurat la nivelul oraşului Voluntari în unităţile şcolare din segmentul preuniversitar, de la ciclul preşcolar până la cel liceal. Numărul mare de copii de vârstă şcolară şi preşcolară a determinat înfiinţarea unui număr de patru grădiniţe, trei şcoli gimnaziale şi un liceu, în oraşul Voluntari. Datorită implicării active a autorităţilor locale, acestea corespund standardelor necesare derulării în condiţii moderne a procesului instructiv-educativ. Dotările materiale asigură de asemenea o bună funcţionare a orelor de curs, având un rol major în procesul cunoaşterii şi al dobândirii deprinderilor practice. Astfel, şcolile sunt dotate cu laboratoare moderne, săli de sport, materiale didactice şi aparatură tehnică modernă.

Toate acestea, gestionate de cadre didactice cu experienţă, înlesnesc accesul tinerelor generaţii către educaţie şi cunoaştere.

Pentru a vă putea înscrie copiii în învăţământul de stat din oraşul Voluntari, vă stau la dispoziţie următoarele date de contact:

Grup Şcolar „Nicoale Bălcescu”, Voluntari

Director: Gheorghe Cioboată
Director Adjunct: Roxana-Elena Anghel

Adresă: Bulevardul Voluntari, nr. 94-98, Voluntari, Judeţul Ilfov
Telefon: 031/437.81.50
Fax: 031/437.81.51

E-mail: secretariat@gsnb.ro

Şcoala Gimnazială nr. 1, Voluntari

Director: Ana-Maria Grigoraş
Director Adjunct: Tomoiaga Elena
Director Adjunct: Corha Sorina

Adresă: Str. Anton Pann, nr. 7, Voluntari, Judeţul Ilfov
Telefon/Fax: 031/412.79.05

E-mail: scoala1voluntari@yahoo.com

Şcoala Gimnazială nr. 2, Voluntari

Director: Ioana Preda

Adresă: Bulevardul Dunării, nr. 51, Voluntari, Judeţul Ilfov
Telefon/Fax: 031/437.80.33

E-mail: scoalanr2voluntari@yahoo.com

Şcoala Gimnazială nr. 3, Voluntari

Director: Mona-Maria Nicolae

Adresă: Str. Erou Ion Şerban, nr. 1, Voluntari, Judeţul Ilfov
Telefon: 031/416.38.97

E-mail: scoala3piperavoluntari@yahoo.com
Website: www.scoala3pipera.ro

Grădiniţa cu Program Normal nr. 1, Voluntari

Director: Melenciuc Maria

Adresă: Str. Gării Pantelimon, nr. 18, Voluntari, Judeţul Ilfov
Telefon: 031/412.75.65
Fax: 031/412.75.36

E-mail: gradipnvol@gmail.com

Grădiniţa cu Program Normal nr. 2, Voluntari

Director: Mona-Maria Nicolae

Adresă: Str. Erou Ion Şerban, nr. 1, Voluntari, Judeţul Ilfov
Telefon: 031/416.38.97

E-mail: scoala3piperavoluntari@yahoo.com
Website: www.scoala3pipera.ro

Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 1, Voluntari

Director: Alexandrina Simion

Adresă: Bulevardul Voluntari, nr. 100, Voluntari, Judeţul Ilfov
Telefon: 031/412.68.12
Fax: 031/412.67.12

E-mail: gradippvol@yahoo.comgradippvol1@gmail.com

Grădiniţa cu Program Săptămânal nr. 1, Voluntari

Director: Simona-Valeria Neagu

Adresă: Str. Şcolii, nr. 5, Voluntari, Judeţul Ilfov
Telefon: 031/438.72.77

E-mail: gradinitaps1@yahoo.com

Creşa „Prichindel 1”, Voluntari

Director: Paul Neagu

Adresă: Str. Neajlov, nr. 56, Voluntari, Judeţul Ilfov

Creşa „Prichindel 2”, Voluntari

Director: Mariana Ionescu

Adresă: Bulevardul Dunării, nr. 74, Voluntari, Judeţul Ilfov
Telefon: 031/418.04.92

E-mail: prichindel2@primaria-voluntari.ro

Creşterea numărului de locuitori din Voluntari, pe fondul dezvoltării oraşului în ultimii ani, a condus implicit către sporirea numărului de copii cu vârste şcolare. Acest factor a dus către apariţia unei variate oferte educaţionale în rândul instituţiilor de învăţământ particular, ce vine să se alăture unităţilor de învăţământ de stat din oraş. Astfel, la ora actuală, acestea acoperă segmentul preuniversitar, de la ciclul preşcolar până la cel liceal.

Venind în întâmpinarea părinţilor şi a copiilor, în vederea dobândirii unei educaţii care să răspundă cerinţelor prezentului, unităţile de învăţământ particular propun o bogată ofertă de programe educaţionale, precum: invăţarea unei limbi străine, cursuri de calculator, muzică, dans, teatru, pictură, sculptură, înot, tenis, etc.

Dacă aţi ales să vă educaţi copiii în sistemul de învăţământ paricular, puteţi opta pentru oricare dintre următoarele unităţi de învăţământ din Voluntari:

American International School of Bucharest, Voluntari

Adresă: Şoseaua Pipera-Tunari, nr. 196, Voluntari, Judeţul Ilfov
Telefon: (40 21) 2044300
Fax: (40 21) 2044306

E-mail: office@aisb.ro
Website: www.aisb.ro

Mark Twain International School, Voluntari

Adresă: Str. Erou Iancu Nicolae, nr. 25 B, Voluntari, Judeţul Ilfov
Telefon: 021/267.89.12; 031/824.14.27; 031/824.14.26
Fax: 021/267.89.85

E-mail: contact@marktwainschool.ro
Website: www.marktwainschool.ro

Olga Gudynn International School, Voluntari

Director Educaţional: Lucia Şerban

Adresă: Str. Erou Iancu Nicolae, nr. 5, Voluntari, Judeţul Ilfov
Telefon/Fax: 021/267.40.25; 021/267.40.07

E-mail: office@olgagudynn.ro
Website: www.olgagudynn.ro

Grădiniţa Germană Hermann Oberth, Voluntari

Adresă: Șoseaua Pipera Tunari 34 E, Voluntari, Judeţul Ilfov
Telefon: 021/231.20.45; 0724.098.723; 0724.061.962 (pentru informații în limba germană)

E-mail: office@scoala-germana.rooffice@gradinita-germana.eu,hokindergarten@gradinita-germana.eu
Website: www.gradinita-germana.eu

Grădiniţa Butterfly, Voluntari

Persoană de contact: Gabriela Dică

Adresă: Str. Drumul Potcoavei, nr. 59, Voluntari, Judeţul Ilfov
Telefon/Fax: 021/352.47.04

E-mail: pipera@gradinitabutterlfy.ro
Website: www.gradinitabutterfly.ro

Grădiniţa Aricel, Voluntari

Persoană de contact: Alina Stancu

Adresă: Str. Vârtejului, nr. 4 A, Voluntari, Judeţul Ilfov
Telefon: 021/267.42.06; 0726.243.043

E-mail: contact@aricel.ro

Grădiniţa-After-School Bel Sorriso, Voluntari

Persoană de contact: Gabriela Voicu, Manager

Adresă: Str. Erou Mircea Marinescu, nr. 45, Voluntari, Judeţul Ilfov
Telefon/Fax: 021/351.87.78

E-mail: gradinita@belsorriso.rocontact@belsorriso.ro
Website: www.belsorriso.ro

Grădiniţa&After-School Happy Univers, Voluntari

Persoane de contact: Patricia Dediu, Director
Cătălina Balint, Manager General

Adresă: Str. Emil Racoviţă, nr. 29 A, Voluntari, Judeţul Ilfov
Telefon/Fax: 021/569.51.60
Mobil: 0788.170.792

E-mail: happypipera@happyunivers.rocata_happy@yahoo.com
Website: www.happyunivers.ro

Grădiniţa Corina Niculescu, Voluntari

Director: Corina Niculescu

Adresă: Str. Prahova, nr. 18, Voluntari, Judeţul Ilfov
Telefon: 021/642.59.31
Mobil: 0744.189.019

E-mail: cniculescu5@yahoo.de
Website: www.gradinita-corina-niculescu.ro

Grădiniţa Universul Copiilor, Voluntari

Persoană de contact: Doru Istrat

Adresă: Str. Matei Basarab, nr. 40-42, Voluntari, Judeţul Iltov
Telefon: 0740.025.279

E-mail: office@universulcopiilor.com
Website: www.universulcopiilor.com

Grădiniţa Daniel Mărguş, Voluntari

Director: Daniel Mărguş

Adresă: Soseaua Pipera Tunari, nr 1H, Complex CLASS, Voluntari, Judeţul Ilfov
Telefon: 0722.230.338
Fax: 021/231.61.84

E-mail: toy@ines.ro
Webite: www.jocul.ro